7.-9. september er Aarhus vært for Rehabilitation International World Congress 2021 – en verdenskongres om rehabilitering, som finder sted hvert fjerde år. Deltagerne er enten på virtuelt eller besøger Radisson Blu Scandinavia Hotel, hvor arrangørerne præsenterer både en udstilling, paneldebatter om fremtidens rehabilitering samt stream på storskærm af udvalgte virtuelle oplæg.

H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for kongressen. Når verdenskongressen om rehabilitering begynder tirsdag d. 7. september, er det under overskriften MOVING SOCIETIES. Kongressen behandler rehabilitering ud fra fem overordnede perspektiver: Det individuelle, det faglige/professionelle, det forskningsmæssige, det samfundsmæssige og det politiske perspektiv.

Kongressen har to programspor.

Dels byder kongressen på et omfattende virtuelt program over tre dage. Programmet indeholder omkring 400 forskellige oplæg – heriblandt 16 prominente keynotes – inden for en række tematiske områder, som er relevante for både fagpersoner og folk med en interesse for rehabilitering. Områderne dækker blandt andet arbejdsrettet rehabilitering, psykiatrien, udendørs rehabilitering, velfærdsteknologiske løsninger og meget andet.

Derudover deltager omkring 800 i en fysisk sideevent på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Aarhus, fordelt over tirsdag, onsdag og torsdag.

Her streames der udvalgte virtuelle oplæg og keynotes på storskærm, og der er to dansksprogede paneldebatter om fremtidens rehabilitering med repræsentanter fra blandt andre Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd og Ergoterapeutforeningen mfl. Herudover er der en spændende udstilling med innovative produkter inden for rehabiliteringsområdet.

Jan Sau Johansen, områdechef på MarselisborgCentret og direktør for verdenskongressen, glæder sig til at byde velkommen til kongressen:

”Jeg er stolt af at præsentere et så omfangsrigt program med mange spændende perspektiver fra både Danmark og resten af verden. Disse perspektiver understøtter kongressens vision om MOVING SOCIETIES, og det er netop det, vi ønsker at opnå med kongressen. Rehabilitering skal bevæge, flytte og udvikle samfundet, så vi sikrer optimale rammer, vilkår og muligheder for os alle. Med kongressen vil vi gerne inspirere til og aspirere mod et samfund, som anerkender, respekterer og inkluderer alle borgere,” siger Jan Sau Johansen.

Ivan Kjær Lauridsen, formand for kongressens Teknologi- og Udstillingskomité og Velfærdsteknologichef i Aarhus Kommune, er også begejstret for, at kongressen åbner tirsdag:

”Vi kan præsentere et virkelig godt fagligt program og en spændende udstilling inden for rehabiliteringsområdet med en række innovative produkter og bud på velfærdsteknologiske løsninger. Det er med til at understrege byens styrkeposition og er en flot markering af, at vi i Aarhus og resten af landet er blandt de førende på området,” siger Ivan Kjær Lauridsen.


Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive, ser også frem til kongressen og det øgede fokus på rehabilitering:

"Vi står foran en kæmpe udfordring med at få nok sundhedsfaglige medarbejdere, mens vi samtidig ser frem mod et stigende antal ældre med pleje- og omsorgsbehov samt flere multisyge. Derfor skal vi turde at bringe rehabiliteringsindsatsen i spil på helt nye måder," siger hun.


FAKTA – RI WORLD CONGRESS 2021:
Tid:
Tirsdag d. 7. september
Onsdag d. 8. september
Torsdag d. 9. september

Sted:
Fysisk sideevent: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C
Virtuel deltagelse via RIWC 2021 Virtual Portal (eventsair.com)

Pris:
Virtuel kongres: 2.995 kr., tilmelding og program på riworldcongress2021

Samarbejdspartnere:
Verdenskongressen arrangeres af den danske NGO Rehabiliteringsforum Danmark, og afholdes i et samarbejde med Aarhus Kommune, Region Midtjylland, MarselisborgCentret, Careware, Aarhus Universitet og VisitAarhus.

Protektor:
H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for kongressen.

Kontakt:
Kristian Thrane, kommunikationsansvarlig, tlf.: 5191 9134, mail: krrt@aarhus.dk